Monday, September 29, 2008

Torsdagen 25 september

Vilken exponering det blev av LegoJesus idag. Alla församlingens konfirmander hade möjlighet att vara med och bygga. Inte alla nappade på möjligheten men kanske kommer några att sluta upp under hösten. Det vore kul.

Så här ser det ut. Ungefär...


LegoJesus och "Fiskafänget" (a.k.a. "Ingenjör Andrees Ballongfärd")

De stora lager vi bygger nu känns verkligen som en utmaning. Upptäcker man att en bit ligger fel är det ganska "meckigt" att leta ut var felet ligger. Inte så sällan blir man trött i huvudet. Men humöret är det inget fel på. :)


Thomas och Micke diskuterar.


Ritningen verkar stämma.

Faktiskt kom vi i torsdags fram till det lager där vi måste bygga ut med ett lager tunna skivor för att kunna fästa Jesus vänsterhand med!!! Bygget ligger alltså i nivå med händerna och det känns roligt. Eftersom det tar relativt lång tid att göra lagret av tunna skivor så kanske det inte blir så jättemycket på höjden nästa gång. Det är en rejäl yta som ska fyllas upp. Typ stor som två handflator. Ska bli riktigt spännande


Vackert - inte sant?

Friday, September 19, 2008

18 september

Åh, vilken fart! Fyra lager gjorda på en torsdagskväll. Nytt rekord faktiskt. Skönt flyt och få fel. det bara rullade på. Vi hann med att fika tillsammans med "Hobbygruppen" - som numera också träffas på torsdagar. Och det är inte bara de som finns i huset. Kören "Stämmning". Ungdomarna. En del folk i samband med mässan. Riktigt roligt.

För första gången var vi i foajen i kyrkan. Den övre. Det gick bra. Bara att sätta ut en del bord och stolar. Inte lika smidigt som att vara i Mariasalen men det fungerar. Det finns ju hiss. Tänk när statyn blir riktigt stor. Då blir det spännande att ställa den i hissen. BZZZZZZZZZZZZZZZZ! Upp och ner.

Ett par bilder skickar jag också med. De är fortfarande tagna med en kass mobil. Men i alla fall bättre än ingenting.




Tuesday, September 16, 2008

11 september

idag var vi många som byggde. Riktigt skoj. Några som inte varit med tidigare och några av oss som varit med från början. Det går inte att komma ifrån att det är en stor tjusning att visa LegoJesus för någon som inte sett honom tidigare. Extra roligt när vårt eget stora intresse verkar finnas hos andra också.

Det går inte lika fort längre. Dels beroende på att de lager som vi bygger nu faktiskt är de största på hela statyn. Men också och kanske främst på att vi nu träffas två timmar i veckan istället för tre. Vi tänker oss att vi samlas under en eller ett par heldagar under hösten för att kompensera detta. Socialt som byggnadstekniskt. Återkommer med datum så fort vi vet nåt.

Skickar med ett par bilder från i torsdags. Det blir inte lika bra bilder med den nya mobilen. Får gå över till systemkamera istället. De här bildernas kvalitet kan jag bara be om ert överseende med. Tyvärr har jag ingen licens på Premiere Elements på jobbet så jag får för säkerhets skull lägga dem en och en. :(











Tuesday, September 9, 2008

Några bilder från byggträfff 4 september

I väntan på det stora bildspelet med bilder från innan sommaren och framåt lägger jag upp ett par bilder från i torsdags. Det syns ganska väl hur långt vi kommit. Om du tittar på den här bloggen då och då så skriv gärna en kommentar eller hälsning till oss. Också du är välkommen att vara med och bygga på torsdagskvällarna i Önsta Gryta Kyrka, Västerås.

För att få en uppfattning om statyns storlek kan man titta på de röda och blå prickarna på fundamentet. Det är vanliga legobitar av storleken2x4. Vi bygger på våning c:a 100 och statyn är drygt 90 cm hög.

Monday, September 1, 2008

Hösten har börjat

Vi har träffats två gånger under hösten. På torsdag blir det en tredje gång. Vi bygger stadigt vidare - varv för varv. På en torsdag kommer vi två till tre varv. Det växer. Sakta men säkert. Snart är det dags för oss att börja fundera över hur vi ska få fast händerna. Vi har en idé som vi tror på (samma som till den i luften fritt hängande mantelfliken) men det är lite osäkert om det kommer fungera. Vi tror det tills motsatsen är bevisad.

om du är intresserad så är du välkommen till oss på torsdagar efter mässan 18:30.

Så snart jag hinner med kommer ett längre bildspel med vårens och höstens bilder. Jag lovar.