Thursday, April 2, 2009

En dröm blir verklighet

Familjemässan Påskdagen 12 april kl. 11:00 blir också invigningen av LegoJesus. Så fantastiskt underbart. "Den uppståndne Kristus" heter ju originalet! År av glädje, gemenskap och arbete... nu är det dags. En stor dag. Ser fram mot att dela den med många.

Inför invigningen hoppas vi ha fått ordning på bland annat det fundament som LegoJesus är tänkt att stå på i kyrkan. Det är också en del frågor kring lackering och andra "beständighets-frågor" som behöver diskuteras. I kväll hopppas vi kunna samla ihop våra tankar och komma fram till nåt bra. Om du kommer till invigningen och har följt oss via bloggen så vill vi hemskt gärna att du kommer fram och säger hej! Vi har känt ett stort stöd och en gläjde i allt stöd också från er.

STORT TACK TILL ALLA ER SOM SKÄNKT LEGO TILL BYGGET. Ungefär hälften av den totala statyn (insida och utsida) är insamlat lego. Hela insidan är byggd av insamlat lego och cirka 10% av utsidan. Ni som har följt oss vet att alla bitar har kommit till användning. De bitar som nu finns kvar kommer vi, med Guds hjälp, se till att de kommer till största möjliga glädje.

Kom till Önsta Gryta kyrka Påskdagen 12 april kl.11:00 (tidigare om du vill ha sittplats ;) )och dela uppståndelsens glädje!

4 comments:

Eva Kihlström said...

Grattis till ett häftigt projekt! Finns det dokumenterat så att du skulle kunna komma och berätta om det t ex i andra kyrkor? Jag tycker alla annorlunda sätt att väcka människors uppmärksamhet är intressanta - även om det kanske inte går att tillämpa överallt...
Glöm inte att blogga om invigningen!

Lego-Jesus said...

Tack Eva! det finns en hel del bilder tagna :) jag hoppas att kunna sätta samman dem till ett bildspel som visar hur LegoJesus steg för steg växer fram. (ett tag dokumenterade jag varv för varv)

Eva Kihlström said...

Jag håller utkik på Blogger så kan du väl tala om när det är klart!

Anonymous said...

Grattis, så fin han blev! Ha en Glad Påsk önskar Nina fån Huddinge